Mikor keressünk fel egy orvos-esztétikai szakembert

Az orvos-esztétika olyan speciális kezelések összefoglaló neve, a kozmetikai megjelenés javítására irányulnak, beleértve a hegeket, a bőr lazaságát, a ráncokat, a májfoltokat, a nem kívánt hajat, a bőr elszíneződését és a felesleges zsírt. 4 ok, amikor érdemes egy orvos-esztétikai szakembert felkeresni:

Látszanak az öregség fizikai jelei

Az orvos-esztétika az öregedés elleni orvostudomány alá tartozik, mivel foglalkozik az öregedéssel kapcsolatos jelekkel, mint pl. a bőr feszességének csökkenése, a test kollagén termelésének lassulása, aminek következtében a bőrszövet anyagcseréje csökken, ami túlzott, nem kívánt zsírosodáshoz vezethet.

Ha növelni akarjuk önbizalmunkat

Az orvos-esztétika segíthet növelni a betegek mentális és szociális képességeit. A jobb fizikai megjelenés gyakran javítja a hangulatot, növeli az önbizalmat és jobb önelégültséghez vezethet.

Valamilyen trauma befolyásolta a megjelenésünket

Erőszak vagy balesetek okozhatnak olyan sérüléseket testünkön, amelyek eltorzuláshoz, testfunkció jelentős csökkenéséhez vezethetnek. Égések például összehúzzák a bőrt, ami a végtagok mozgásának korlátozásához vezethetnek.

Valamilyen orvosi diagnózis után

Az orvos-esztétikai orvostudomány megelőző vagy kezelési intézkedésnek tekinthető bizonyos betegségek esetén, amelyek potenciálisan megváltoztathatják a páciens fizikai megjelenését. Ezek lehetnek pl. rák, cukorbetegség, elhízás, hormonális egyensúlyhiány, fokozott izzadás, allergia, egyes autoimmun betegségek.