Udvarból játszótér kerti játékok segítségével

Ha már idősebb vagy, biztosan jó emlékeket őrzöl az udvari játszótérről, kerti játékok használatáról. Manapság már a gyors internetnek és a számítógépeknek köszönhetően egyre kevesebb időt töltenek a gyerekek a szabadban, azonban egy jól kivitelezett játszótérrel rá lehet venni a gyerekeket a friss levegőn történő időtöltésre. Lássuk, mi kell hozzá.

Terület

Amikor kerti játszóteret készítesz, ne felejts el elég teret hagyni a szabad mozgáshoz. Sokan követik el azt a hibát, hogy a kerti játékokat összezsúfolják, így található meg sok fajta játék, nem érzik jól magukat a gyerekek a kevés mozgási lehetőség miatt.

Kerítés

Valamivel célszerű körbekeríteni a játszóteret, hogy a kisebb gyerekek ne tudjanak elmászkálni. Nem csak a terület köré, hanem az egyes, veszélyesebb játékok, vagy pl. medencék köré is érdemes csinálni.

Faház, elbújási lehetőség

Nem feltétlenül kell egy komplett faházat vásárolni, vagy készíteni, a lényeg, hogy legyen egy olyan terület, ahol a gyerekek elbújhatnak, mert általában az ilyen építmények nagy sikert szoktak aratni gyerekek körében.

Víz

Ha a nyári hónapokról van szó, a legjobb megoldás a meleg ellen, az árnyékos helyek mellett, ha vizet adunk az udvarhoz. Ez lehet kisebb medence, öntözőrendszer, szökőkút is.