Vajon tényleg jobb a teljes kiőrlésű kenyér?

Ma már rengeteg helyen kaphatók teljes kiőrlésű kenyerek, pékáruk (pl. a Király Pékség Szigetvár boltban). Sokan tévesen azt hiszik, hogy hogy a teljes kiőrlésű kenyerek azért ajánlottak egy fogyókúrában, mert a finomított lisztet tartalmazó kenyerekhez képest alacsonyabb energia- és szénhidrát tartalommal rendelkeznek. Ha van is egy kis különbség ezen értékek között, az minimálisnak tekinthető, így e tekintetben a bevitt kenyér mértékét kell csökkenteni fogyókúra idején. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy el lehet hagyni, mivel a testsúly csökkentő étrendben is kell, hogy legyen szénhidrátbevitel.

A teljes kiőrlésű pékáruk viszont magasabb élelmi rost-, vitamin-, fehérje- és ásványi anyag-tartalommal rendelkeznek, mint a nem teljes kiőrlésű termékek. A teljes kiőrlésű termékek zsírtartalma egy kicsit magasabb, viszont ezek élettanilag kedvező hatású zsírsavak.