Miért fontos, hogy egy weboldal mobilbarát legyen?

Manapság már majdnem mindenki, aki honlapot akar készíteni, elvárja, hogy weboldala mobilbarát legyen. Ez a tulajdonság már nem is extrának, hanem alapkövetelménynek tekinthető. De miért fontos annyira a mobilbarát, reszponzív honlap? Cikkünkből kiderül.

A reszponzív weboldalak lényege, hogy a honlap igazodik a felhasználó eszközéhez, mellyel a honlapot látogatja, így mindenki a számára optimális méretben láthatja a honlap tartalmát, akár okostelefonról, akár nagy monitorról nézze azt.

Mivel egyre több embernek van okostelefonja, így egyre többen használják kisebb képernyővel az internetet, amelyik honlap nincs mobilra optimalizálva, az lemarad a versenyben azokkal szemben, melyek reszponzívak.

Ennek a tulajdonságnak a honlap használhatósága szempontjából van kiemelt jelentősége. Általában minden weboldalt monitorra optimalizálnak. Amelyik nem reszponzív, az emiatt kisebb képernyők használhatatlan, vagy csak nehezen használható lesz. Mivel az interneten mindennek gyorsan kell történni, így amelyik honlap nem tudja elvégezni a lehető legrövidebb időn belül azt, amire a látogató számít tőle, azt elhagyják a látogatók, és keresnek helyette olyat, amely az optimális élményt nyújtja számukra.

Ez a látogatóvesztés bevételkiesést jelent a honlap tulajdonosának számára, így most már legtöbben, akik weboldalt csináltatnak, rájöttek, hogy megéri egy kicsivel több pénzt fordítani a reszponzivitás kialakítására, mivel ez a plusz kiadás hosszú távon visszahozza az árát.