Paracord karkötő, a kiránduló ember legjobb barátja

Paracord karkötő, a kiránduló ember legjobb barátjaA paracord karkötő a mai kor egyik népszerű kiegészítője. Nem csak a divat miatt érdemes azonban paracord karkötőt viselni, hanem a kirándulások, túrázások, szabadban történő kikapcsolódások egyik elengedhetetlen kelléke is ez az eszköz.

A paracord anyag az ejtőernyők zsinórját jelenti, ebből készülnek a paracord karkötők is. Szinte mondani sem kell, de ez az anyag rendkívüli teherbírással rendelkezik. A teherbírásra ugyan karkötő formájában nincs szükségünk, de sok esetben jól jöhet.

Sátor felállítás, rögzítés

Gyakori probléma sátorozáskor, hogy kevés, vagy egyáltalán nem áll rendelkezésre olyan anyag, amivel le lehet kötni a sátrat. Ha mégis szükség van ilyen anyagra, akkor a paracord karkötőt szét lehet bontani, és lehet vele rögzíteni a sátrat.

Horgászat

A túrázás közben megéheztünk, de nincs nálunk horgászfelszerelés? Nem kell aggódni, a paracord karkötő egyes szálai kiválóan alkalmasak erre a feladatra is.

Cipőfűző, nadrágtartó

Kevesen visznek magukkal extra cipőfűzőt, övet egy egyszerű túrára, azonban túrázás közben bármikor előfordulhat, hogy elszakad a cipőfűző, vagy megadja magát az öv. Paracord karkötővel ezeket is helyettesíteni lehet pillanatok alatt.

Érszorítás sérülés esetén

Sajnos a túrázással, kirándulással gyakran együtt járnak a balesetek is. Ilyenkor szükség lehet arra, hogy a vérző testrészt elszorítsuk addig, amíg megfelelő orvosi segítséghez nem jutunk. A paracord erre is nagyon jól hazsnálható.