Lemezmegmunkálási folyamatok rövid bemutatása

Manapság nagy igény van az olyan lemezmegmunkáló cégekre, amik tevékenységi köre a teljes folyamatot lefedik (pl. Schreiber lemezmegmunkálás). Cikkünkben ezeket a folyamatokat fogjuk bemutatni egy-egy rövid leírással.

Programozás

A megmunkáláshoz használt gépeket érdemes speciális, erre a célre kifejlesztett szoftverrel működtetni, mely elősegít a modern szabástervek, technológiák gyors elkészítését.

Műszaki rajzok, tervek készítése

Ahhoz, hogy az elkészíteni kívánt terveket megfelelően készítsük el, szükség van 3D tervezőprogramra, szoftverre. Ennek segítségével az alkatrészek, lemezek tervezése, terveinek módosítása könnyen, gyorsan végezhető.

Porfestés

Megfelelő előkészítés és tisztítás után az alkatrészek könnyedén bevonhatók ezzel a módszerre.

Hegesztés

Az alkatrészeket elkészültük után (vágás, hajlítás) hegesztés segítségével illesztjük össze.

Összeszerelés

Az alkatrészek összeszereléséhez érdemes egy csapatot alkalmazni, akik igény szerint gyorsan, precízen össze tudják szerelni az elkészített szerkezeteket.

Lézervágás

A lézervágás egy lézersugár segítségével történő anyagszétválasztási eljárás. Minőségi szerszámgépekkel történő lézervágásnál biztosak lehetünk abban, hogy az elkészített alkatrészek pontosak, kiváló minőségűek lesznek.

Élhajlítás

Az alkatrészek hajlítása program által vezérelt élhajlító gépen történik. Minőségi hajlító gépek segítségével a legmagasabb megrendelői igények is kielégíthetőek.