Miért használj reszponzív webdizájnt?

Az okostelefonok és tabletek elterjedésének köszönhetően ma már minden cégnek, vállalkozásnak, de még az egyéni honlap tulajdonosoknak is gondolniuk kell azokra, akik ezen eszközös segítségével fogják meglátogatni weboldalukat. Az egyik legegyszerűbb módja ennek a reszponzív webdizájn, melynek előnyeit mutatjuk be.

Miért használj reszponzív webdizájnt?

Nagyobb forgalom

Régen egy cég két különböző honlapot készített, egy mobilosat és egy általánost, de így az érkező forgalom két oldalra oszlott el, a reszponzív webdizájn segítségével viszont minden egy helyre összpontosul.

Kevesebb költség és fejlesztés

Mivel csak egy honlapot kell fenntartani, így minden frissítést, változást csak egyszer kell elvégezni, ami könnyebben kivitelezhető és kevesebb időt és energiát vesz igénybe.

Jó felhasználói élmény

A reszponzív webdizájn legnagyobb előnye, hogy a látogatóknak optimális élményben lesz része, bármilyen eszközt is használnak weboldalad eléréséhez. Ha mindent könnyedén, gyorsan el tudnak végezni, sokkal nagyobb az esélye, hogy visszatérnek honlapodra a későbbiekben is.

Keresőoptimalizálás szempontjából előnyös

A reszponzív dizájn a Google által előnyben részesített megoldás, ha így készíted el honlapod, könnyebben tudsz előrébb megjelenni az internetes keresések között, ami több látogatóhoz vezethet.