Honlapkészítési trükkök, melyeket a látogatók szeretni fognak

Honlapkészítési trükkök, melyeket a látogatók szeretni fognakBár nehéz lehet megtalálni egy holnap funkciójának és kinézetének egyensúlyát, azonban a jól elkészített weboldal megéri az erőfeszítéseket. Bejegyzésünkben olyan tippeket mutatunk be, melyek bizonyítottan működnek.

Ha fontos, akkor legyen jól látható

Nem feltétlenül kell mindent a felső sorokba zsúfolni, de ha fontos információt akarsz közölni a látogatókkal, akkor azt vagy a főoldalon tedd, vagy olyan oldalakon, melyek a főoldalról könnyen megközelíthetőek.

Záró üzenetek

Ha valamilyen folyamatot végeznek a felhasználók nálad (rendelés, vásárlás), nem elég, ha végigmennek a folyamaton, meg szeretnének győződni arról, hogy minden rendben ment-e. Egy záró üzenet a sikerességről nem kerül semmibe, és jó benyomást kelt a vásárlókban.

Kiemelt gombok

A gyakran használt, vagy fontos gombokat (pl. rendelés, vásárlás, kosárba tétel, hírlevélre feliratkozás) érdemes úgy kialakítani, hogy kiemelkedjenek a szövegből, mivel ezek használata szükséges ahhoz, amit a felhasználók csinálni szeretnének oldaladon.

Címek, szövegek formázása

Nem elég feltölteni egy nyers szöveget, azt meg is kell formázni ahhoz, hogy az optimális élményt nyújtsa látogatók számára. Ilyen formázási lehetőségek a bekezdések kiemelése, félkövér, dőlt betűk használata, képek beágyazása.