Honlapkészítés kis cégeknek. Megéri?

Sok kisebb vég még nem használja ki a világháló nyújtotta lehetőségeket. Nem rendelkeznek céges weboldallal, nincsenek regisztrálva a Google különböző céges listáiba, stb. Egy saját honlap számos előnnyel jár még a legkisebb vállalkozások számára is. Ezek közül fogunk néhányat bemutatni bejegyzésünkben.

Rengetegen használják az internetet

Az egyik legnagyobb előnye, hogy ma már minden információra az interneten keresnek rá az érdeklődők. Ha beírják, hogy „barkácsbolt” vagy „használtautó”, akkor azok között a cégek között fognak válogatni, amiket a Google kiad. Ha a mi vállalkozásunk honlapja, információi nem jelennek meg az ilyen keresések alkalmával, akkor minden ilyen alkalommal elveszítünk egy potenciális vásárlót.

Marketing lehetőség

A weboldal automatikus jelenlétet biztosít az egyik legjobb marketing helyen, az interneten. Természetesen nem elég csak elkészíttetni a honlapot ahhoz, hogy rátaláljanak az érdeklődők, de keresőoptimalizálással, bloggal, közösségi média segítségével látogatókat, érdeklődőket csábíthatunk weboldalunkra.

Adatgyűjtés

Egy honlap segítségével különböző adatokat gyűjthetünk, melyekből statisztikákat készíthetünk a cégünk iránt érdeklődőkről. Ezeket a statisztikákat kiértékelve könnyebben tudunk eladásokat csinálni, profitot termelni.