A megfelelő lézeres szemműtét kiválasztása

A megfelelő lézeres szemműtét kiválasztása fontos feladat, akkor is, ha nem rendelkezünk előzetes ismeretekkel, csak azt tudjuk, hogy javítani szeretnénk látásunkon. Miket vegyünk ilyenkor figyelembe? Cikkünkben ezt fogjuk megvizsgálni.

Az első, amit mindenki meg fog nézni, az a lézeres szemműtét ára. Ez alapján természetesen egyszerű összehasonlítani az egyes lehetőségeket, mivel csak ár szerint sorba kell őket rakni. Ez természetesen nem elég, ha felelősségteljesen szeretnénk választani.

A következő lehetőség, amit figyelembe kell venni, az ár/érték arány. Szemügyre kell venni az egyes kezeléseket, hogy mit kapunk a pénzünkért, ha ezeket választjuk. A PRK kezelés az első lehetőség, ez azonban nem személyre szabott kezelés, ennek megfelelően a lézerkezelések belépőjeként értelmezhető.

Ha személyre szabott PRK lézeres szemműtétet szeretnénk, akkor lehetőségünk van választani a legnagyobb hazai lézerklinikák kínálatából. Ha PRK kezelést szeretnénk, akkor a legjobb megoldás a személyre szabott PRK az ár/érték arány szempontjából.

Megjelent nemrég egy új lehetőség, a No-Touch kezelés, mely hasonló a PRK-hoz, azonban a hámeltávolítást nem orvos, hanem lézer végzi. Ez drágább, mint a személyre szabott PRK, azonban, aki érzékeny, választhatja ezt a megoldást.

Ezeken kívül vannak még a LASIK és a FEMTO kezelések. A LASIK olcsó, de veszélyekkel jár, a FEMTO drágább, viszont veszélytelen. A LASIK veszélyei is 1% alatt maradnak, azonban ez az 1% is sok lehet, ha van lehetőségünk a FEMTO szemműtéttel arra, hogy még jobban jelentősen lecsökkentsük a veszélyt.