Hogyan nyissunk torta webshopot?

Cukrászdát ma már nem nehéz nyitni, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy gyakorlatilag minden városban van már ilyen cég. De mi a teendő, ha ezt tovább szeretnénk fokozni, és tortáinkat az interneten is szeretnénk árusítani. Cikkünkben a torta webshop nyitást fogjuk bemutatni.

Az általános üzlethez hasonlóan az első lépés az üzleti terv elkészítése lesz itt is. Itt meg kell határozni, hogy ki lesz a webáruház célközönsége, mennyi bevételre számítunk, a marketing megoldásokat összegezzük, a költségeket/bevételeket összevetjük, valamint meg kell oldani azt is, hogy kiszállítsuk termékeinket a vásárlóknak.

Ki kell még találnunk, hogy milyen tortákat fogunk árulni: csak születésnapi és általános tortákat, vagy lesz lehetőség egyéni kívánságok teljesítésére is (ezek lehetnek kinézetre egyéniek, de készíthetünk laktózmentes, cukormentes tortákat is, ha úgy gondoljuk, lesz rájuk igény).

Az egyéni torták jó lehetőséget nyújtanak ahhoz, hogy kitűnjünk a tömegből.

Ha minden megvan, el kell készíteni a webáruház felületét. Ezt általában egy profi webshop készítő cég fogja nekünk elkészíteni. Ez hasonló lesz az általánosan megszokott webáruházakhoz.

A kiszállításnál lesz a legnagyobb különbség a torta webshop és az általános webáruházak között, mivel itt nem elég csak bedobozolni a csomagot, és utána fél napot eltölt a futár autójában, mikor kiszállítják, mert egy torta ennyi idő alatt megolvad, tehát vagy kisebb távolságra tudunk csak szállítani, vagy speciális szállítást kell keresnünk.