Tudnivalók lézeres szemműtét utánra

Tudnivalók lézeres szemműtét utánraA lézeres szemműtét rengeteg embernek jelent örökké tartó megoldás látásproblémáira. Amíg a szemüvegek, kontaktlencsék használata sokszor macerás, viselésük kellemetlenségekkel járhat, valamint folyamatos odafigyelést igényelnek, addig a lézeres szemműtétet csak egyszer kell elvégeztetni, és utána évtizedekig élvezheted a hatását.

Amennyiben lézerkezelésen gondolkodsz, vagy már túl vagy rajta, a következő dolgokra figyelj oda a szemműtét után:

  • Kerüld a szem dörzsölését, nyomását. Erre nem csak szemműtét után, hanem általában is figyelj oda, azonban ilyenkor fokozottan ügyelj arra, hogy ne piszkáld a szemet, mivel ez nagyon rossz hatással lehet a gyógyuló szemekre.

  • Kerüld a dohányzás és a cigifüstöt. Minden olyan szennyeződést kerülni kell, ami a szembe kerülhet. A cigifüst is ilyen, ami nagyon könnyen szembe kerül, és irritálja a szaruhártyát.

  • Viselj napszemüveget. Az UV sugárzás minden szemre káros, nem csak a lézerkezelés után, azonban ilyenkor érzékenyebb a szem, amit védeni kell napszemüveg viselésével.

  • Kerüld a szoláriumot. Szintén a káros UV sugárzás miatt. Bár a napfényt nem tudod elkerülni, így ott a napszemüveg véd, a szoláriumot teljesen mellőzd, amíg szemész orvosod engedélyt nem ad rá.

  • Ne menj wellnessre. A klóros víz és gőz, a koszos, baktériumokkal teli víz, valamint a szauna, gőzfürdő mind olyan dolgok, amik károsak a lézerkezelés utáni szemekre, így ezeket mellőzd egy ideig.

  • Ne sminkelj. A kozmetikumok szembe kerülése könnyen fertőzéshez vezethet a frissen műtött szemeknél, így ezekről le kell mondanod egy kis időre.