Az egészséges ételek alapjai

Az egészséges ételek alapjaiAz egészséges táplálkozás egyre több ember figyelmét kelti fel. Ennek megfelelően nem csak a készen kapható ételek terjednek el egyre jobban, hanem az otthoni ételkészítés is gyökeresen átalakul. Ma már könnyebb egészségesen sütni-főzni, mint valaha, köszönhetően a számos boltnak, egészséges hozzávalók webáruháznak.

Amikor lehetőséged van rá, fogyassz helyben termesztett zöldségeket, gyümölcsöket. Törekedj a változatosságra, mivel egyetlen gyümölcs vagy zöldség sem biztosít minden olyan tápanyagot, amire az emberi szervezetnek szüksége lehet.

A gabonaféléket tekintve is számos lehetőséged van étrended egészségesebbé tételére. Az első, és legnépszerűbb tanács, amit kaphatsz, hogy felejtsd el a fehér rizst. Helyette célszerű barna rizst vagy teljes kiőrlésű gabonákat fogyasztani.

Ízesítéshez használj friss, szárított zöldfűszereket, valamint olyan ízesítőket, amelyek nem tartalmaznak ízfokozókat, mesterségesen hozzáadott anyagokat.

Az emberi szervezet számára elengedhetetlen még a fehérje, melyek közül az egészségeseket célszerű előnyben részesíteni. Ilyenek pl. a friss halak, a csirkék, pulykák, valamint a tojás és a bab- és diófélék.

Le kell, hogy mondj a megszokott olajokról is, és térj át a növényi eredetű olajokra sütéshez, főzéshez. Ezek közül a legnépszerűbbek az olívaolaj és a kókuszolaj, de egyéb lehetőségeid is vannak.