Hogyan találjuk meg a legjobb hotelt

Hogyan találjuk meg a legjobb hoteltSokan úgy gondolják, hogy a hotelszobák ára mindenképpen magas lesz, bármit is csinálunk. Valószínűleg a kiváló helyen található, pl. a Duna-parti szállodák magasabb árakkal dolgoznak, mint a város külső területein lévők, azonban ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne minden egyes hotelnél jó ajánlatokat kifogni.

A legkönnyebben a foglalás időpontjával lehet spórolni, ami kétféleképpen tudunk kihasználni: vagy jóval előre foglalunk, vagy az utolsó pillanatban. Mindegyiknek megvannak a hátrányai természetesen, az előre foglalásnál, ha változik a program, akkor le kell mondanunk a befizetett előlegről. Az utolsó pillanatos foglalásnál szállás nélkül maradhatunk, ha pont ki van használva minden hotel teljesen.

Ha sokat utazunk, sokszor szállunk meg hotelekben, akkor jó megoldás kihasználni különböző hűségprogramokat. Ilyennel találkozhatunk a szállodánál is, de a külső szálláskereső, szállásfoglaló cégek is gyakran használják ezt a fajta kedvezményt hűséges ügyfelek szerzésére.

Ha valamilyen speciális esemény miatt keresünk szobát, akkor el lehet azt hinteni foglaláskor. Születésnap, évforduló? Ha nincs teljes kihasználtság, gyakran ajánlanak a hotelek ilyenkor olcsóbb árakat, vagy jobb felszereltségű szobát.

Figyeljünk a pontrendszerre. Hasonlóan a visszatérő vendégekhez, vannak olyan hotelek, amik pontokat adnak, ha olyan szolgáltatást használunk, amíg ott vagyunk, amivel összeköttetésben vannak, és később ezekért a szolgáltatásokért cserébe kedvezményeket adnak.