Miért jó helyi gyógyszertárból vásárolni?

Miért jó helyi gyógyszertárból vásárolni?Nagy valószínűséggel mindenkinek szüksége lesz életes során rendszeresen gyógyszertár felkeresésére. Nem mindegy azonban, hogy milyen gyógyszertárban vásárolunk. Sokan szeretik a helyi gyógyszertárakat pl. a kórházi, vagy a vidéki patikák helyett. Lássuk, hogy milyen előnyei vannak ezeknek a helyi patikáknak.

A legnagyobb előny természetesen az, hogy a gyógyszerészek kapcsolatban vannak a betegekkel és ismerik főbb problémáikat, így személyre szabott tanácsokkal tudnak szolgálni. Ha idegen gyógyszertárban, vagy az interneten vásárolunk gyógyszereket, akkor nincs ilyen kapcsolatunk hozzáértőkkel, így gyakran kevésbé jó minőségű szolgáltatással kell, hogy beérjük.

Előny továbbá az egyszerű ügyintézés. A helyi gyógyszertárak gyakran összekészítik a szükséges gyógyszereket akár telefonos egyeztetés alapján, vagy pl., mint a pécsi Ezüsthárs Patika, lehetőséget biztosítanak internetes rendelés leadásra. Ezek jelentősen megkönnyítik, meggyorsítják a kiszolgálást, így nem kell sorba állnunk, ha egy kicsit előre gondolkodunk.

A helyi patikák gyakran ugyan nem rendelkeznek olyan széles kínálattal, mint a városi, vagy a kórházi gyógyszertárak, azonban másnapra túlnyomó többségben be tudják szerezni a szükséges gyógyszereket, és nem is kell megmozdulnunk hozzá.

Szintén pozitívum, hogy a helyi patikák dolgozói általában jobban odafigyelnek a betegekre, ugyanis nincs olyan nagy forgalom a patikákban, és a személyes ismertség sem elhanyagolható. Természetesen jó eséllyel minden betegre kiemelt figyelem jut, azonban a személyes ismertség egyfajta biztosítékot jelent a betegek számára.