A kertészkedés egészségügyi előnyei

A kertészkedés egészségügyi előnyeiA kertészkedés hobbi népszerű időtöltés az emberek körében, köszönhetően számos előnyének. A kertészet nem csak a kikapcsolódás szempontjából, hanem az egészségre tekintettel is számos előnnyel, kiváló hatással rendelkezik. Nézzünk meg ezek közül néhányat.

A kertészkedés, ahogy a többi mozgás is, kalóriákat éget el. Mivel a legtöbb ember a mindennapokban nem mozog eleget, így minden mozgás előnyt jelent számukra. A kertészkedés kifejezetten előnyös abból a szempontból, hogy ezt a nélkülözhetetlen mozgást az emberek a szabadban tudják eltölteni, így a friss levegő előnyeit is egyaránt élvezhetjük.

A kertészkedés kiváló megoldás stresszoldásra is. A stresszoldás szempontjából is előnyös a szabadban eltöltött időszak, amit több tudományos kutatás is alátámaszt. Nem csak a stresszt, hanem az általános hangulatot, a közérzetet is javítja, ha az emberek virágok között töltenek el rendszeresen egy kis időt.

A kertészkedés javítja az emberi kapcsolatokat, az együttérzést is, mivel azok, akik odafigyelnek a virágokra, növényekre, jobban oda fognak figyelni embertársaikra is, empatikusabbak lesznek másokkal.

A kerti tevékenységek fejlesztik az immunrendszert is, mivel a napsütéstől D-vitamin jut az emberek szervezetébe, ami hatással van pl. a csontok egészséges fejlődésére is. A D-vitamin emellett még számos más pozitív tulajdonsággal is rendelkezik, ilyenek pl. a különböző daganatos megbetegedések előfordulási esélyének csökkentése,