Mi is az a biliárd foci, és miért szeretik egyre többen?

Mi is az a biliárd foci, és miért szeretik egyre többen?A labdarúgás és a biliárd is olyan tevékenységek, amit rengeteg ember szeret űzni szabadidejében. Manapság azonban egyre jobban terjed egy olyan kikapcsolódási lehetőség, amely e két sport előnyeit kínálja egyszerre, ez pedig a biliárd foci.

A biliárd foci lényege, hogy egy biliárdasztal alakú, de annál természetesen jóval nagyobb, általában műfüves pályán, a biliárddal megegyező szabályokkal folyik a küzdelem a két fél között. A golyókat labdák helyettesítik, melyek színezése megegyezik a biliárd golyók színével, méretük azonban az átlagos focilabdánál általában kisebb, 3-as méretű. Ezeket a labdákat kell a biliárd szabályaival megegyező módon a lyukakba juttatni.

A játék népszerűsége a közelmúltban kezdett el egyre jobban elterjedni, köszönhetően számos előnyének. Annak ellenére, hogy nem a megszokott fociról van szó, ügyességre ugyanúgy szükség van rá, így a focinál hasznosított tudás itt is felhasználható.

Szintén előnyös, hogy fedett helyen is lehet végezni, és nem kell hozzá egy csapatnyi ember, két ember már kiválóan tud szórakozni biliárd focival. Sima focihoz két ember nagyon kevés, és a hideg téli hónapokban sokan inkább a melegben töltenék el szabadidejüket.

Pozitívum, hogy nem kell hozzá bemelegítés és sportruházat sem, így akár az utcáról belépve is lehet biliárd focit játszani, előzetes rákészülés nélkül is. Emiatt különösen jó megoldás baráti összejövetelek, legénybúcsúk, születésnapok alkalmával is a biliárd foci.