Tudnivalók a Femto kezelésről

Tudnivalók a Femto kezelésrőlA Femto lézeres szemműtét az egyik legmodernebb lézeres látásjavító kezelés a világon. Bejegyzésünkben arról lesz szó, hogy a Femto kezelés mitől számít az egyik legjobb, legnépszerűbb kezelésnek manapság.

Mi is az a Femto kezelés?

A Femto lézeres szemműtét egy kétlézeres eljárás. Ennek köszönhető a kezelés magas ára is a többi megoldáshoz képest, ugyanis a PRK és a Lasik típusú műtétekhez csak egy lézerre van szükség, ami jelentősen olcsóbbá teszi azokat a technikákat.

A Femto eljárás során az egyik lézer egy védőlebenyt alakít ki a szaruhártya felső részén, ahol aztán a másik lézer elvégzi a szaruhártya átalakítását, a látás javítását. Ez a leírás komplikáltabbnak tűnhet, mint amilyen a valóságban, ugyanis ez néhány perc alatt megtörténik, a helyi érzéstelenítésnek (szemcsepp) köszönhetően semmiféle fájdalommal, kellemetlenséggel nem jár, nincs idegentest érzés sem. A Femto kezelés után a felépülési idő is rövidebb, mint mint pl. PRK kezelés esetén, néhány hétig kell csak szemcseppet használni, és 2-3 hónap után az UV-szűrős napszemüveg is elhagyható.

További előnye a Femtonak, hogy akár másnap lehet már dolgozni menni, autót vezetni, így aki ezt a típusú kezelést választja, minimális kihagyásra kell csak számítania a munkából.

A Lasik kezeléshez képest a Femto előnye, hogy nem kell számolni a Lasik után előforduló szövődményekkel. Egyes esetekben a Lasik lézerkezelés olyan komoly szövődményekkel járhat, hogy sok hazai klinika nem is vállal Lasik kezeléseket emiatt.